Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τα σενάρια για Ολυμπιακό!

 
Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι σε συνδυασμό με το χαστούκι της Μπεσίκτας στη Σιένα, προκάλεσε ένα μικρό ...χάος στον Στ΄όμιλο! Συγκεκριμένα 5 ομάδες (Ολυμπιακός, Σιένα, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κίμκι) διεκδικούν 3 εισιτήρια για τους "8» και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά θα είναι ανοιχτή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική!

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, εάν τα σενάρια για την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού ήταν πολλά, τα σενάρια για την τελική κατάταξη του Ολυμπιακού είναι... άπειρα! Εμείς πάντως, θα ασχοληθούμε με τα σημαντικότερα...

Το πιο ευχάριστο και παράλληλα πιο πιθανό σενάριο για τον Ολυμπιακό, είναι το να τερματίσει δεύτερος. Το συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 2 περιπτώσεις.

1) Να σημειώσει ο Ολυμπιακός 2 νίκες και να κάνουν από μία ήττα Μακάμπι και Σιένα.

2) Να σημειώσει ο Ολυμπιακός μία νίκη (απέναντι στη Κίμκι τη τελευταία αγωνιστική) και παράλληλα να χάσουν τόσο η Σιένα, όσο και η Μακάμπι από τη Μπαρτσελόνα.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες να προκριθεί ακόμα και αν χάσει από τη Κίμκι! Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός αν χάσει από τη Κίμκι και κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε, υπάρχει η πιθανότητα να ισοβαθμήσει στη δεύτερη θέση με τις Σιένα και Μακάμπι και να προκριθεί ως τέταρτος στην τριπλή ισοβαθμία. Τέλος ο Ολυμπιακός μένει σίγουρα εκτός συνέχειας, εάν κάνει 2 ήττες. Πάντως, όπως σας είπαμε και πριν τα πιθανά σενάρια για τον 6ο όμιλο είναι άπειρα! Οπότε δείτε το πρόγραμμα των 2 τελευταίων αγωνιστικών και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγώνων:

Χίμκι (7-5): Κάχα Λαμποράλ εντός, Ολυμπιακός εκτός

Μακάμπι (7-5): Μπεσίκτας εντός, Μπαρτσελόνα εκτός

Ολυμπιακός (7-5): Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εκτός, Χίμκι εντός

Σιένα (7-5): Μπαρτσελόνα εντός, Κάχα Λαμποράλ εκτός Κάχα Λαμποράλ (6-6): Χίμκι εκτός, Σιένα εντός  

Υποσημείωση 1. Σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη του Ολυμπιακού αναμένεται να παίξει η Μπαρτσελόνα, καθώς εάν οι Καταλανοί κάνουν το καθήκον τους, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα χάσει τη δεύτερη θέση, εάν όμως οι "μπλαουγκράνα" παρουσιαστούν "χαλαροί" και "χαρίσουν" παιχνίδια, τότε η υπόθεση δεύτερη θέση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη για τον Ολυμπιακό.  

Υποσημείωση 2. Ο Ολυμπιακός μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία, τόσο με τη Σιένα, όσο και με τη Μακάμπι, ενώ είναι στα ίσα με τη Κάχα Λαμποράλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου