Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τα σενάρια για τους "αιώνιους"


 

Μία αγωνιστική απέμεινε πλέον, για να ολοκληρωθεί το Τοπ 16 και όλα είναι ανοικτά τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Ολυμπιακό. Η μόνη διαφορά των "αιωνίων" είναι το γεγονός ότι, οι "πράσινοι" έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση εν αντιθέσει με τους "ερυθρόλευκους", των οποίων η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική! Κατά τα άλλα, όλα είναι πιθανά! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει από τις θέσεις 1 έως και 4, ενώ ο Ολυμπιακός από τις θέσεις 2 έως και 5. Ας ξεκινήσουμε με τον Παναθηναϊκό...
 
Παναθηναϊκός

Οι "πράσινοι" μπορούν να τερματίσουν από τέταρτοι μέχρι πρώτοι, ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και τις διαφορές των ομάδων.

Σενάριο για 4η θέση

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει τέταρτος στον όμιλο του εάν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ.
Σενάριο για 3η θέση

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 3ος εάν κερδίσει τη ΤΣΣΚΑ με διαφορά μικρότερη των 17 πόντων.

Σενάριο για 2η θέση

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 2oς στον όμιλο του, εάν νικήσει την ΤΣΣΚΑ με διαφορά ανάμεσα στους 19 και τους 22 πόντους.
Σενάρια για 1η θέση

α) Για να βγει ο Παναθηναϊκός πρώτος θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον 23 πόντων την ΤΣΣΚΑ και παράλληλα να κερδίσει η Ρεάλ την Εφές.
β) Αν συμβεί το αντίθετο και κερδίσει η Εφές την Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός για να βγει πρώτος θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον 26 πόντων την ΤΣΣΚΑ.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει στον όμιλο του από πέμπτος μέχρι δεύτερος, ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και τις διαφορές των ομάδων.

Σενάρια για 5η θέση

α) Αν ο Ολυμπιακός χάσει από 12 πόντους και πάνω από τη Χίμκι και παράλληλα κερδίσουν η Μακάμπι και η Κάχα, τερματίζει πέμπτος.
β) Αν ο Ολυμπιακός χάσει με 5 πόντους και πάνω από την Χίμκι και παράλληλα κερδίσουν η Μακάμπι και η Σιένα, τερματίζει πέμπτος.
γ) Αν χάσει με 21 πόντους και πάνω από τη Χίμκι και παράλληλα χάσει η Μακάμπι και κερδίσει η Σιένα, μένει πάλι εκτός.
δ) Αν χάσει με 12 πόντους και πάνω από τη Χίμκι και παράλληλα χάσει η Μακάμπι και κερδίσει η Κάχα, μένει πάλι εκτός.
Σενάρια για 4η θέση

α) Αν ο Ολυμπιακός χάσει με 11 πόντους από την Χίμκι και παράλληλα κερδίσουν Κάχα Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα, τερματίζει τέταρτος.
β) Αν χάσει από την Χίμκι με διαφορά από 1 έως 20 πόντους και παράλληλα κερδίσουν Σιένα και Μπαρτσελόνα, θα τερματίσει στην τέταρτη θέση.
γ) Θα τερματίσει τάτερτος, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί με διαφορά από 2 έως 12 πόντους από την Χίμκι και παράλληλα κερδίσουν η Μακάμπι και η Κάχα Λαμποράλ.

Σενάρια για 3η θέση

α) Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τους Ρώσους και η Μακάμπι την Μπαρτσελόνα, δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στο παιχνίδι Κάχα Λαμποράλ - Σιένα καθώς η τρίτη θέση θα είναι δική του.
β) Αν η Χίμκι νικήσει τον Ολυμπιακό με έναν ή δύο ή τρεις πόντους και παράλληλα νικήσουν Σιένα και Μακάμπι, τότε τερματίζει τρίτος.
γ) Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί με διαφορά μικρότερη των 11 πόντων και παράλληλα νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα, θα κατακτήσει την τρίτη θέση.
δ) Αν η Χίμκι κερδίσει με 1 πόντο και παράλληλα νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Μακάμπι, τότε περνάει ως τρίτος στα πλέϊ-οφ της διοργάνωσης.

Σενάρια για 2η θέση

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Χίμκι και η Μπαρτσελόνα δεν... χαριστεί στην Μακάμπι τότε περνάει στην επόμενη φάση με το πλεονέκτημα έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου