Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Όλα τα σενάρια για Παναθηναϊκό!


 
Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στη Μαδρίτη σε συνδυασμό με την ήττα της Εφές από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας έφερε τα πάνω κάτω στον Ε΄όμιλο, καθώς πλέον όλα είναι δυνατά! Έτσι λοιπόν σε αυτό το κείμενο θα σας αναλύσουμε όλα τα πιθανά σενάρια για το "τριφύλλι" , καθώς και το σενάριο του απόλυτου χάους με τη τετραπλή ισοβαθμία!
Αρχικά πριν ξεκινήσουμε πρέπει να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τερματίσει, ότι και αν γίνει, στις θέσεις 6,7,8 και 1 του ομίλου, ενώ το πλασάρισμα των "πρασίνων" σε οποιαδήποτε άλλη θέση του ομίλου είναι πιθανό, με πιο πιθανή θέση τη 4η.
  
Σενάριο για την 5η θέση-Το άσχημο σενάριο 
 Το πιο δυσάρεστο σενάριο για τον Παναθηναϊκό είναι να τερματίσει 50ς και να μείνει εκτός των προημιτελικών. Βέβαια ένα τέτοιο σενάριο, πέρα από δυσάρεστο είναι και πάρα πολύ δύσκολο, αφού απαιτεί 2 ήττες των "πρασίνων" και παράλληλα 2 νίκες της Μάλαγα.

 Σενάριο για τη 4η θέση- Το πιο πιθανό σενάριο 
Το πιο πιθανό σενάριο για το Παναθηναϊκό είναι να τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου του και να πέσει στην επόμενη φάση πάνω στη Μπαρτσελόνα. Αυτό το σενάριο μπορεί να συμβεί σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις. 1) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ, αλλά να χάσει από τη ΤΣΣΚΑ. 2) Να χάσει ο Παναθηναϊκός από τη Μπάμπεργκ, αλλά να κερδίσει τη ΤΣΣΚΑ. 3) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μικρότερη των 17 πόντων) και οι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Εφές να κάνουν τουλάχιστον 1 νίκη.

 Σενάριο για τη 3η θέση-Ευχάριστο σενάριο 
Το σενάριο για τη 3η θέση συναντάται σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις. 1) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μικρότερη των 17 πόντων), να κάνει η Ρεάλ 2 ήττες και να κάνουν μία νίκη η ΤΣΣΚΑ και 1 ή 2 νίκες η Εφές. Σε αυτή τη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει τρίτος πάνω από τη Ρεάλ. 2) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μικρότερη των 17 πόντων), να κάνει η Εφές 2 ήττες και να κάνουν μία νίκη η ΤΣΣΚΑ και 1 ή 2 νίκες η Ρεάλ. Σε αυτή τη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει τρίτος πάνω από την Εφές. 3) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων) και να κάνουν 1 ή 2 νίκες Εφές και Ρεάλ. Σε αυτή τη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει τρίτος πάνω από την ΤΣΣΚΑ.
  
Σενάριο για τη 2η θέση- Το πολύ ευχάριστο σενάριο 
Το πιο ευχάριστο σενάριο βέβαια, για τον Παναθηναϊκό είναι το να τερματίσει 2ος και κατά συνέπεια να έχει πλεονέκτημα έδρας στους "8". Αυτό μπορεί να συμβεί σε 2 περιπτώσεις. 1) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων) και να κάνει 2 ήττες η Ρεάλ και 2 νίκες η Εφές. Σε αυτή τη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος πάνω από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. 2) Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Μπάμπεργκ και τη ΤΣΣΚΑ (με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων) και να κάνει 2 ήττες η Εφές και 2 νίκες η Ρεάλ. Σε αυτή τη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος πάνω από Εφές και ΤΣΣΚΑ.
  
Το σενάριο του χάους και της τετραπλής ισοβαθμίας! 
Υπάρχει βέβαια και ένα σενάριο, όπου όλα είναι πιθανά! Αυτό είναι το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας! Το συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να συμβεί εάν ΠΑΟ κάνει δυο νίκες, η ΤΣΣΚΑ νικήσει τη Ρεάλ, η Εφές τη Μάλαγα και η Ρεάλ την Εφές! Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμήσουν και οι 4 πρώτες ομάδες με 10-4 και η τελική κατάταξη της κάθε ομάδας θα κριθεί από τις νίκες των συγκεκριμένων ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και από τις διαφορές. Για το ποια ομάδα θα τερματίσει σε ποια θέση αν συμβεί αυτό, δεν μπορούμε να πούμε, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι αγώνες των πρωτοπόρων μεταξύ τους!

Πάντως αν θέλετε να εξετάσετε και μόνοι σας, ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο τελικής κατάταξης στο Ε΄όμιλο, δείτε το πρόγραμμα των 2 τελευταίων αγωνιστικών. 13η αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ (28/3), Εφές-Μάλαγα (28/3), Μπάμπεργκ-ΠΑΟ (28/3), Άλμπα-Ζαλγκίρις Κάουνας 14η αγωνιστική: Ζαλγκίρις-Μπάμπεργκ, Μάλαγα-Άλμπα, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ-Εφές (όλα τα ματς στις 4 Απριλίου)
Η βαθμολογία μέχρι στιγμής
ΤΣΣΚΑ 9-3 Ρεάλ 9-3 Εφές 9-3 Παναθηναϊκός 8-4 Μάλαγα 6-6 Ζαλγκίρις 5-7 Αλμπα 2-10 Μπάμπεργκ 0-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου