Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς


 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας έφερε στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος. Αδιέξοδα που τόσο η κοινωνία, όσο και μεγάλο μέρος της Αριστεράς τα είχαν λησμονήσει, πιστεύοντας ότι είχαν βρει τη κότα με τα χρυσά αυγά στο πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας!

 Στην Ελλάδα αυτά τα αδιέξοδα διογκώθηκαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, κυρίως λόγω των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ιδιαιτεροτήτων που τη διέπουν και έτσι το πρόσωπο της κρίσης στη χώρα μας ήταν τόσο σκληρό, όσο πουθενά αλλού. Το 1,5 εκ. ανέργων και τα 3 εκ. φτωχών συμπολιτών μας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Φτάσαμε λοιπόν, μετά από 3 χρόνια μνημονίου στο "Ως εδώ και μη παρέκει", αλλά οι δανειστές μας και οι εν ελλάδι νεοφιλελεύθεροι δεν είναι ικανοποιημένοι! Θεωρούν ότι η "εξυγίανση" πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα και μετά βλέπουμε...

Ο Ελληνικός λαός βέβαια διαμαρτύρεται, ξεκαθαρίζει πως δεν αντέχει άλλο,αγωνιά για το εάν θα έχει δουλειά αύριο, φωνάζει πως δεν αντέχει άλλη λιτότητα και φτώχεια, όμως για τους νεοφιλελεύθερους και τα παπαγαλάκια τους, όσα λέει ο κόσμος από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.

Τα παπαγαλάκια και οι τεχνοκράτες ενδιαφέρονται μόνο για την ευημερία των αριθμών, ποτέ των ανθρώπων και επειδή ακριβώς είναι τόσο αλαζόνες και ελιτιστές θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα την Αριστερά στη κυβέρνηση.

Και κάπου εδώ τίθεται το μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά: "Eίναι έτοιμη να κυβερνήσει; Είναι έτοιμη να τα βάλει με όλο το κατεστημένο, εφαρμόζοντας ριζοσπαστικές-αριστερές πολιτικές ή θα μετατραπεί σε ένα νεο ΠΑΣΟΚ";

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι δύσκολη και είναι δύσκολη γιατί αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχουν Αριστεροί και Σοσιαλδημοκράτες (Πασόκοι) σε μία περίεργη πολιτική συμμαχία με λεπτές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις 2 πλευρές.

Ας ελπίσουμε πως όταν ο ελληνικός λαός δώσει εντολή διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά θα επικρατήσει γιατί αλλιώς το μέλλον προβλέπεται μαύρο, για να μην πω κατάμαυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου