Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης


 

Η φυγή της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη κυβέρνηση ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλούσε τριγμούς στη πρώην τρικομματική. Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή τέθηκε υπό σοβαρή αμφισβήτηση και το ενδεχόμενο εκλογών φάνηκε να είναι πιο κοντά από ποτέ.

 Τελικά όμως, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία βρήκαν μία συμβιβαστική φόρμουλα και έτσι προχώρησαν στο χθεσινό ανασχηματισμό. Επισήμως και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι πολιτικοί των 2 κομμάτων, ο ανασχηματισμός γίνεται για τη σωτηρία της χώρας, ανεπισήμως βέβαια, όλοι ξέρουν πως ο ανασχηματισμός γίνεται διότι αν πάμε σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής και η Νέα Δημοκρατία να είναι τρίτο κόμμα.

Με λίγα λόγια, ο χθεσινός ανασχηματισμος δεν αποτελεί τίποτα άλλο, από μία απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής (πλέον) κυβέρνησης να παραμείνει στην εξουσία.

Κατά βάθος βέβαια, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι μία κυβέρνηση που δεν τη στηρίζει ούτε το 25% της κοινωνίας έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη.

Απλά το θέμα είναι, αφενός να "φάνε" όσο περισσότερο μπορούν ακόμα και αφετέρου να συνεχιστεί το παραμυθάκι του ελληνικού success story μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Υγ. Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το ποιος θα κάνει την "ηρωϊκή" έξοδο στη δραχμή, αφού μας σουτάρουν οι Γερμανοί. Ο Σαμαράς με το Βενιζέλο θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους ή μήπως θα πετάξουν τη "καυτή" πατάτα στο ΣΥΡΙΖΑ με μία κίνηση τύπου ΕΡΤ; Υπομονή και θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου