Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

O Γιάννης Αντετοκούμπο είναι αυτό που έλειπε από το ελληνικό μπάσκετ!


 

Παρά τη μιζέρια και τη διχόνοια που μας κάνει να τρωγόμαστε αναμεταξύ μας κατά καιρούς, η αλήθεια είναι ότι, η Ελλάδα είναι μία χώρα πλούσια μπασκετικά. Για να το πούμε ακόμα πιο απλά, τούτος εδώ ο τόπος είναι ευλογημένος με τη "σπυριάρα" ! Έχουμε πανηγυρίσει πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης με τις ελληνικές ομάδες, έχουμε δει την Εθνική μας να κατατροπώνει μεγαθήρια και να κατακτά μετάλλια, έχουμε θαυμάσει παικταράδες και όμως, υπάρχει κάτι που δεν το είχαμε δει μέχρι πρόσφατα!

Αυτό που δεν είχαμε δει είναι, έναν Έλληνα παίκτη να πηγαίνει στο ΝΒΑ, έχοντας τη προοπτική να γίνει πρωταγωνιστής. Θα μου πείτε: δεν έχει πάει στο ΝΒΑ ο Ρετζιάς; Δεν έχει πάει ο Φώτσης; Δεν έχει πάει ο Σπανούλης;

 Σύμφωνοι. Όλοι οι προαναφερθέντες πήγαν στο ΝΒΑ, κανείς τους όμως, δεν κατάφερε να στεριώσει για πολλά χρόνια και κανείς τους δεν πήγε σαν σούπερ σταρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο με λίγα λόγια, προβάλλεται τόσο πολύ γιατί αποτελεί τον πρώτο Έλληνα μπασκετμπολίστα που πηγαίνει στο ΝΒΑ με προοπτική να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αμερικάνικου μπάσκετ!

Το εάν θα τα καταφέρει ή όχι, εξαρτάται μονάχα από τον ίδιο και το πόσο αποφασισμένος είναι να δουλέψει, οτιδήποτε και να γίνει όμως, στην ελληνική συλλογική μπασκετική συνείδηση ο Αντετοκούμπο αποτελεί αυτό που έλειπε από το ελληνικό μπάσκετ, την επιβράβευση μας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου