Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τα "μαγκάκια" της Εθνικής Νέων γουστάρουν και το δείχνουν!


 
Ακόμα και αν είσαι εντελώς αδαής από αθλητισμό και μπάσκετ, δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τις τελευταίες μέρες για την εθνική ομάδα των Νέων και αυτό γιατί η ελληνική ομάδα βγάζει... μάτια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέχρι στιγμής, έχει κάνει το 6/6 στο πανευρωπαϊκό κάτω των 20 και έτσι όλα τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω της, καθώς φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για το χρυσό!

Η φετινή πορεία της εθνικής Νέων προκαλεί σίγουρα εντύπωση στους περισσότερους φιλάθλους, όχι όμως και σε όσους γνώριζαν το ταλέντο αυτής της ομάδας και τη δουλειά που κάνει εδώ και χρόνια ο Κώστας Μίσσας στις μικρές εθνικές. Η εθνική Νέων που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στο Ταλίν δεν είναι ομάδα, αλλά ΟΜΑΔΑ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, πέρα από τους ιδιαίτερα ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει, διαθέτει και ένα άκρως οικογενειακό κλίμα-δημιούργημα του Κώστα Μίσσα. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να κάνει όλους τους παίκτες της Νέων να σκέφτονται σαν ένα και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να κοουτσάρει τις μικρές εθνικές ομάδες!  

Η εμπειρία λοιπόν, του Μίσσα σε συνδυασμό με το ταλέντο της ομάδας και το γεγονός ότι, αυτά τα παληκαράκια γουστάρουν όσο δεν πάει αυτό που κάνουν, έχουν κάνει όλους εμάς να τρίβουμε τα μάτια μας με αυτό που βλέπουμε στην Εσθονία και να ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά τα "μαγκάκια" σε λίγα χρόνια θα είναι και στην Ανδρών!  

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω αναλυτικά όλα τα παιδιά της εθνικής Νέων και τις ομάδες τους, έτσι γιατί κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε: Γιάννης Αντετοκούνμπο- Φιλαθλητικός και από του χρόνου Μπακς, Δημήτρης Αγραβάνης -Πανιώνιος, Πέτρος Μελισσαράτος - Περιστέρι, Κώστας Γόντικας - Βάιολετς (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης), Γιάννης Παπαπέτρου - Λόνγκχορνς (Πανεπιστημίου του Τέξας), Μιχάλης Καμπερίδης - Φιλαθλητικός, Αλέξανδρος Μήτσιαλος- Ίκαρος Καλλιθέας, Γιάννης Καραμαλέγκος- Αμύντας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης - Ίκαρος Καλλιθέας , Λευτέρης Μποχωρίδης - Άρης, Φίλλιπος Καλογιαννίδης - Ερμής Λαγκαδά και Διαμαντής Σλαφτσάκης -Κ.Α.Ο.Δ.  

Υγ.1 Ασχέτως τελικής κατάταξης αυτή η εθνική είναι επιτυχημένη γιατί έχει καταφέρει να μπει μέσα στις καρδιές μας!  

Υγ. 2 Τώρα που δεν υπάρχει η ΕΡΤ μην περιμένετε να δείτε αγώνα της Εθνικής Νέων στην τηλεόραση, μόνο διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου