Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

H διάλυση των συνιστωσών μονόδρομος για το ΣΥΡΙΖΑ


 

 Αν εκτιμώ έναν Έλληνα πολιτικό, αυτός δεν είναι άλλος από το Μανώλη Γλέζο. Ο βετεράνος αγωνιστής της Αριστεράς στα δικά μου μάτια, ήταν πάντα ένας άνθρωπος ειλικρινής, ανιδιοτελής και αυθεντικός, ένας άνθρωπος από αυτούς που ο καθένας μας μπορεί καλοπροαίρετα να ζηλέψει για το ήθος του, την ιστορία και τη πολιτική του διαδρομή. Αυτό όμως, δεν σημαίνει επ'ουδενί ότι, είναι υπεράνω κριτικής.

 Έτσι λοιπόν και χωρίς να έχω καμία διάθεση να μειώσω τη προσφορά του Γλέζου στην Αριστερά και την Ελλάδα, οφείλω να ομολογήσω πως θεωρώ εντελώς λανθασμένες τις απόψεις του στο θέμα της διάλυσης των συνιστωσών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι, η συνιστώσα στην οποία ανήκει, οι "Ενεργοί Πολίτες" δεν θέλουν να αυτοδιαλυθούν, αλλά από την άλλη πλευρά οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει επιτέλους η Αριστερά να αποκτήσει ένα ενιαίο πολιτικό πρόσωπο, προκειμένου να κυβερνήσει. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και τώρα, την πιο δύσκολη ώρα για τον ελληνικό λαό, η κάθε συνιστώσα να παίζει τα μικροπολιτικά της παιχνίδια στη πλάτη των εργαζομένων και του κόσμου τη Αριστεράς.

Προφανώς και δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να διέπεται από κάθετες ιεραρχικές δομές, προφανώς και πρέπει να έχει πολιτικό λόγο το κάθε μέλος και ο κάθε πολίτης που στηρίζει την Αριστερά, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις που υποβαθμίζουν τη προοπτική σοσιαλιστικής διακυβέρνησης της χώρας. Για όλους τους λόγους που σας ανέφερα, θεωρώ ότι, στο ΣΥΡΙΖΑ η διάλυση των συνιστωσών είναι μονόδρομος.

Οι δεξιοί επί χρόνια κορόϊδευαν την Αριστερά, τονίζοντας πως, έτσι όπως πάει σε λίγο θα πετύχει τη διάσπαση του ατόμου... Ας μην τους δικαιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι γιατί τώρα είναι όντως η ώρα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου