Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανάλυση: Ζαλγκίρις Κάουνας- Παναθηναϊκός 59-94

Άνεμος..! Αυτός μόνο θα μπορούσε να είναι ο χαρακτηρισμός για τον καταπληκτικό Παναθηναϊκό που είδαμε απόψε το βράδυ στη Λιθουανία… Έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος διέλυσε με 59-94 τη πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Ζαλγκίρις Κάουνας και απέδειξε ότι η περίοδος ντεφορμαρίσματος, την οποία πέρασε τον προηγούμενο μήνα τελείωσε…
Και όμως! Το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε…Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν νωθρά και βρέθηκαν με τη λήξη της  Α΄περιόδου να προηγούνται οριακά της ομάδας του Τριφούνοβιτς με 15-14, έχοντας χαρακτηριστική αστοχία, τόσο εντός όσο και εκτός παιδιάς όπου μετρούσαν 0/4 τρίποντα και 0/4 δίποντα. Για την ακρίβεια περίμεναν 5΄17΄΄ για να σημειώσουν το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς στον αγώνα!
Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο η ομάδα του Ομπράντοβιτς σοβαρεύτηκε και με σερί 18-0 (!) προηγήθηκε των αντιπάλων της με 33-16! Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας των “πράσινων” σε ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο  είναι το γεγονός ότι το ημίχρονο έληξε με 41-19 υπέρ της ελληνικής ομάδας..!
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (65-38). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του ματς το “τριφύλλι” κατέβασε ρυθμό και έδωσε την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να μειώσει τη διαφορά με ένα επιμέρους σκορ 29-21, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στον αντίπαλο του, να ξαναμπεί στο παιχνίδι… Εν τέλει το παιχνίδι έληξε με 94-59 υπέρ του Παναθηναϊκού και οι “πράσινοι” έστειλαν με αυτήν την εμφάνιση τους, το μήνυμα προς κάθε κατέυθυνση ότι σοβαρεύτηκαν και κυρίως ότι η περίοδος χάριτος για τους αντιπάλους τους , μόλις έληξε!
Οι κορυφαίοι
Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίοι ήταν: o Νικ Καλάθης και ο Σάτο από τους περιφερειακούς αλλά και οι Μπατίστ, Βουγιούκας, Σμιθ από τους “ψηλούς”, με τον Αμερικανό πρώην φόργουορντ του Κολοσσού να σημειώνει 17π. (με 3/5δίπ., 3/5τρίπ., 2/2β., 5ρ., 3ασ.)!
Που κρίθηκε ο αγώνας;
Το όπλο του Παναθηναϊκού σε αυτό το παιχνίδι ήταν η άμυνα του η οποία ανάγκασε τους Λιθουανούς σε 15 λάθη και έδωσε στην Αθηναϊκή ομάδα τη δυνατότητα να κάνει 10 κλεψίματα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της στις αντεπιθέσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου