Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τεχνική ανάλυση του Άρης-Παναθηναϊκός

Στο πάθος των παικτών του Άρη και στο σύστημα με το οποίο κατέβασε την ομάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ οφείλεται η επικράτηση των "κιτρινόμαυρων" στο ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν με 4-4-2 και τους:  Βελλίδη (τέρμα), Παπαστεριανό (δεξί μπακ), Μίσελ (αριστερό μπακ), Σανκαρέ και Ντίκο (στόπερ), Φατί και Τόχα (αμυντικά χαφ), Ούμπιντες και Γιανιώτα στις πτέρυγες, ενώ είχαν τους Τσέζαρεκ και Ιάκομπ στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα κατέβασε τους "πράσινους" με 4-4-1-1 και τους: Καπίνο (τέρμα), Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ), Βύντρα (δεξί μπακ), Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ (στόπερ), Σιμάο-Κατσουράνη (αμυντικά χαφ), Κουίνσι (αριστερό εξτρέμ), Ζέκα (δεξί εξτρέμ), Κλέιτον (επιτελικός μέσος) και Λέτο ως φορ.

Ο Άρης είχε την τύχη να πραγματοποιήσουν οι Τόχα και Ούμπιντες την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, ενώ παράλληλα οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα του Γιαννιώτα από δεξιά, την ποιότητα του Φατί στο κέντρο και το γεγονός ότι ο Τσέζαρεκ κατάφερε να σκοράρει έπειτα από αφλογιστία ενός έτους..! Από τον Παναθηναϊκό με εξαίρεση το Καπίνο που προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασσυμάζευτα, οι υπόλοιποι κινήθηκαν κάτω του μετρίου, με το Ζέκα να μην αντέχει το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του, το Κουίνσι να εγκλωβίζεται στην άμυνα του Άρη και το Κλέιτον μετριότατο. Τέλος ο Λέτο  αναλώθηκε σε ατομικές ενέργειες και λεκτικές αντεγκλήσεις με όλη σχεδόν την άμυνα του Άρη(!), αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι εκνευρίζεται εύκολα και βγαίνει εκτός παιχνιδιού με την παραμικρή πρόκληση των αντιπάλων του!

Ειδική μνεία αξίζει η εμφάνιση των Βύντρα και Σαριέγκι, με τον πρώτο να καταφέρνει να γίνει έρμαιο στις ορέξεις του Ούμπιντες, πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του και τον δεύτερο να κλωτσάει τρεις(!) φορές αέρα έχοντας την απόλυτη ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Άρη, ενώ και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων προήλθε πάλι από λάθος του...




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου