Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρίγκηπας που έγινε…πριγκίπισσα (!) και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται…

 
Τραγέλαφος, μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, το τελευταίο χρονικό διάστημα… Εκεί που όλοι περιμέναμε (οσοι πίστευαν τον κύριο Τσάκα, τουλάχιστον) να έρθει ο πρίγκηπας στην Ελλάδα και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του Παναθηναϊκού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον Αλ Σαούντ, ο… συνέταιρος του πρίγκηπα έφερε ναι μεν εκπροσώπους Σαουδαράβων επενδυτών στην Αθήνα αλλά όχι εκπροσώπους του… πρίγκηπα!!! Βέβαια το ότι δεν έφερε εκπροσώπους του πρίγκηπα στην Αθήνα είναι ολίγον τι αναληθές, καθώς έφερε εκπροσώπους της πριγκίπισσας..!
Για την ακρίβεια και μάλιστα με βάση πληροφορίες που έχουν διαρεύσει, στο fund των επενδυτών που με βάση τον κύριο Τσάκα, ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και το όνομα της Πριγκίπισας Νούρα μπιντ Σουλτάν μπιν Αμπντουλ Αζίζ Αλ Σαούντ,  η οποία και αποτελεί μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας! Η συγκεκριμένη κυρία είναι κόρη του αντιβασιλέα Σουλτάν,  είναι σχετικά νεαρής ηλικίας  και αποτελεί  ανιψιά του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ και του νέου διαδόχου του θρόνου, Ναγιέφ!
Πάντως ασχέτως του παραλόγου της όλης κατάστασης οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι  από το πρωί της Παρασκευής έχουν έρθει εκπρόσωποι των Σαουδαράβων επενδυτών στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσουν(;;;) με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ολοκλήρωση του deal(οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν συναντηθεί ήδη με τον Τσάκα…).
Επειδή όμως με βάση εκπροσώπους της οικογένειας Βαρδινογιάννη οριστικές εξελίξεις στο θέμα θα έχουμε από εβδομάδα, ας δούμε για λόγους περιέργειας και μόνο, τον τρόπο με τον οποίο δικαιολόγησε τα… αδικαιολόγητα ο Τσάκας σε αθλητική εφημερίδα (Sportday)…
Για το θέμα του πρίγκηπα Αλ Σαούντ είπε: “Θα σου πω τι έχει γίνει. Δεν είπα ποτέ ότι ο Αλ Σαούντ είχε μόνο 15 εκατ. ευρώ. Είχε πολλά περισσότερα. Στο σύνολο θα διέθετε κοντά στα 180 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό.
Αρχές Δεκεμβρίου παίρνω από τον πρίγκιπα μία επιστολή, την οποία μου ζητάει να τη δώσω στον Βαρδινογιάννη.
Σ’ αυτή έλεγε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Τρελάθηκα! Λέω: “Τώρα τι κάνουμε, Βλάση;”. Αμέσως, λοιπόν, αποφασίζω να σταματήσω το θέμα και να κινηθώ για άλλους επενδυτές. Ετσι κι έκανα». “
Γιατί έλεγε τόσο καιρό ότι θα έχει θετική κατάληξη το θέμα του πρίγκηπα: “Είπα ψέματα! Και σ’ εσένα. Σε κοιτάζω στα μάτια και στο λέω. Τι να έλεγα δηλαδή; Προσπάθησα να το καλύψω, για να κοιτάξω να βρω άλλες περιπτώσεις Αράβων. Το παραδέχομαι ότι τότε είπα ψέματα. Αυτό πάει, τώρα, πέρασε…”
Για το ποίοι  βρέθηκαν χθες στο «King George»: “Δεν θα σου πω ονόματα, ούτε με τι ασχολούνται. Δεν έχουν σχέση με τον Αμπντούλ Αζίζ. Είναι οι τρεις που είδες και αύριο (σ.σ.: σήμερα) περιμένουμε άλλον έναν.Γυναίκα δεν υπάρχει. Είναι αυτοί που θα πάρουν τον Παναθηναϊκό. Θέλω να με πιστέψεις, διότι ξέρω ότι δεν το έχεις κάνει. Τώρα δεν υπάρχουν MoU. Ολα είναι στο τραπέζι”.
Σχετικά με  το πότε θα τελειώσει η  υπόθεση: “Το υπόσχομαι ότι Δευτέρα με Τρίτη τελειώνουμε. Ολα πάνε καλά.
Ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Εχω πει ότι από εδώ και στο εξής δεν θα μιλάω”.
Για το πλάνο που υπάρχει: “Εχουμε πλάνο μέχρι να γίνει αυτό. Θα μπουν τα χρήματα και θα βρούμε μία φόρμουλα για τη διοίκηση, μέχρι να περάσει ο νόμος, που θα περάσει δηλαδή… Θα βρούμε έναν τρόπο σαν τον πολυμετοχικό.
 Το ποιος θα διοικήσει δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα είναι να μπουν τα λεφτά”.
Για τις φήμες περί ανάμιξης του Βαρδινογιάννη στην υπόθεση: “Σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είμαι άνθρωπος του Βαρδινογιάννη. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από μπίζνες, ρε παιδιά. Εγω, όμως, τις ξέρω καλά. Ολα θέλουν τον χρόνο τους. Η υπόθεση είναι αποκλειστικά δική μου. Δεν έχω μιλήσει με τον Βαρδινογιάννη”.
Σχετικά με τις διαρροές που υπάρχουνπως όποιος βάλει πρώτος 15 εκατ. ευρώ παίρνει την «πράσινη» ΠΑΕ: “Αυτά που λέει (ο Βαρδινογιάννης) είναι μαλ…ίες! Εντάξει, δεν γίνονται αυτά. Αν, δηλαδή, έρθει ένα λαμόγιο και βάλει τα λεφτά, θα πάρει τον Παναθηναϊκό; Δεν γίνονται αυτά. Οπως και να ‘χει, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι, αφού –όπως σου είπα– τελειώνει το θέμα Δευτέρα με Τρίτη. Περισσότερα δεν μπορώ να πω. Ηδη είπα πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου