Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

2η μέρα All Star Game 2012: Shooting Stars, Skills Challenge, Three point Contest, Dunk Contest

 
Μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα του All Star του ΝΒΑ, η διοργάνωση επανήλθε σήμερα με μία σειρά από ακόμα πιο ενδιαφέροντα "happenings", όπως το Shooting Stars, το Skills Challenge, το Three point Contest και το πολυαναμενόμενο Dunk Contest! Αλλά για να μην τα μπερδεύουμε, ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά...
Shooting Stars
Η δεύτερη μέρα του All Star ξεκίνησε με το Shooting Stars γύρω στις 3.30 π.μ. Σε αυτό το διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ομάδες: 1) η Team New York στην οποία συμμετείχαν ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Allan Houston, ο εν ενεργεία μπασκετμπολίστας Landry Fields και η αθλήτρια του WNBA, Cappie Pondexter. 2) Η Team Texas, η οποία αποτελούνταν από τον Kenny Smith, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Houston, την Sophia Young των San Antonio Silver Stars και τον εν ενεργεία μπασκετμπολίστα, Chander Parsons, 3) Η Team Atlanta, αποτελούμενη από τους Steve Smith (παλαίμαχος άσσος των Hawks), τον Jerry Stackhouse και την εν ενεργεία πάικτρια του WNBA Lidsey Harding. 4) Η Team Orlando του παλαιμάχου, Dennis Scott, του Jameer Nelson και της Marie Ferdinand-Harris.
Στον Α΄γύρο η Team Atlanta (νικήτρια της περσινής διοργάνωσης) έκανε χρόνο 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα, η Team Orlando 50 δευτερόλεπτα, η Team New York 38.7 δευτερόλεπτα και η Team Texas 42.7 δευτερόλεπτα.
Έτσι λοιπόν στον τελικό προκρίθηκαν η Team New York και η Team Texas, με τους "Νεοϋρκέζους" να αναδεικνύονται νικητές καθώς χρειάστηκαν μόλις 37.3 δευτερόλεπτα για να ευστοχήσουν στα έξι σουτ του διαγωνισμού, εν αντιθέσει με τους "Τεξανούς", οι οποίοι χρειάστηκαν 47.6 δευτερόλεπτα...
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Allan Houston, καθώς ευστόχησε στο πολύ κρίσιμο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου!
Skills Challenge
Εν συνεχεία η γιορτή συνεχίστηκε με το Skills Challenge, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους και πιο γρήγορους περιφερειακούς στον κόσμο, όπως ο Rajon Rondo, ο Deron Williams, ο Russell Westbrook, ο Kyrie Irving, ο John Wall και ο Tony Parker.

Στον Προκριματικό ο Kyrie Irving έκανε 42,2 δευτερόλεπτα , ο Russell Westbrook 33,8 δευτερόλεπτα, ο John Wall 32,8 δευτερόλεπτα, ο Rajon Rondo 32,8 δευτερόλεπτα, ο Tony Parker 29,2 δευτερόλεπτα και ο Deron Williams 28,3.

Επειδή όμως στον τελικό έπρεπε να πάνε 3 και όχι 4 οι Wall και Rondo που είχαν τον ίδιο χρόνο πήγαν σε φάση Knockout, όπου ο Rajon Rondo έκανε 27,5'' και ο John Wall 45,4''. Έτσι ο άσος των Celtics πήγε στο μεγάλο τελικό!

Στον τελικό ο Rajon Rondo πραγματοποίησε χρόνο 34,6'', ο Tony Parker 32,8'' και ο Deron Williams 41,4''. Έτσι ο Γάλλος μπασκετμπολίστας κέρδισε και χάρισε με τη νίκη του μία υποτροφία σε μια νεαρή θαυμάστριά του!




Three point Contest
Και τώρα πάμε στον διαγωνισμό τριών πόντων, ο οποίος ενδιαφέρει πολύ περισσότερο κόσμο από ότι τα 2 προηγούμενα "happenings"...
Στον μεγάλο λοιπόν φετινό διαγωνισμό τριπόντων συμμετείχαν και πάλι κάποια από τα "top guns" του ΝΒΑ και ας απουσίαζαν μεγάλα ονόματα, όπως οι Allen και Pierce, οι οποίοι πέρσι πήραν μέρος στο διαγωνισμό και μάλιστα έφτασαν μέχρι τον τελικό! Φέτος συμμετείχαν οι: Mario Chalmers, Kevin Love, Anthony Morrow (o οποίος μάλιστα συμμετείχε με τη φανέλα του μακαρίτη Drazen Petrovic !), ο Kevin Durant, ο Ryan Anderson και ο James Jones (νικητής του περσινού διαγωνισμού).
Στον προκριματικό ο James Jones σημείωσε 22 τρίποντα(η οποία και ήταν η καλύτερη επίδοση της βραδιάς !),ο Mario Chalmers 18, ο Ryan Anderson 17, ο Kevin Love 18, ο Kevin Durant 20 και ο Anthony Morrow 14.
Όπως καταλαβαίνετε επειδή και εδώ στον τελικό περνάνε 3 και όχι 4, οι Chalmers και Love που ισοβάθμησαν με 18 τρίποντα στην τρίτη θέση οδηγήθηκαν σε επιπλέον γύρο διάρκειας 24 δευτερολέπτων. Σε αυτό τον "extra" γύρο ο Love σημείωσε 5 τρίποντα έναντι 4 του Chalmers και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό...
Στον τελικό ο Love σημείωσε 16 τρίποντα και ο Kevin Durant επίσης 16. Η απόδοση τους ήταν ιδιαίτερη χαμηλή για τελικό, τόσο χαμηλή που ο ρεπόρτερ του ESPN έλεγε ότι ο περσινός νικητής James Jones θα κερδίσει με κλειστά μάτια! Αλλά επειδή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ ο "δαίμονας" Jones, όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 16 τρίποντα των προαναφερθέντων, αλλά ούτε καν να τα πλησιάσει, μένοντας στα 12!!!
Έτσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε και πάλι σε tie-break. Στην παράταση του τελικού των τριπόντων ο Kevin Love σημείωσε 17 τρίποντα, ενώ ο Durant 14,με αποτέλεσμα ο σουτέρ της Μινεσότα να είναι ο νέος νικητής του διαγωνισμού τριπόντων στο ΝΒΑ!
Dunk Contest
Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα για το ρεπορτάζ που όλοι περιμέναμε, το κείμενο για το Dunk Contest!!! Στο Dunk Contest συμμετείχαν οι Paul George, Chase Budinger, Derrick Williams και Jeremy Evans και πραγματοποιήθηκαν 3 γύροι.
Α΄Γύρος
Το πρώτο κάρφωμα το έκανε ο Chase Budinger, ο οποίος έβαλε τον P-Diddy να σταθεί μπροστά στη μπασκέτα, έτρεξε και πήδηξε από πάνω του παίρνοντας την μπάλα στον αέρα για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα!
Ακολούθησε ο Jeremy Evans,o οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δεν του βγήκε και έπειτα απλώς κάρφωσε τη μπάλα επειδή τελείωνε ο χρόνος... Εν συνεχεία ο Paul George,πήδηξε πάνω από δύο συμπαίκτες του και κάρφωσε εντυπωσιακά! Τέλος ο Derrick Williams, τοποθέτησε μια μηχανή μπροστά από τη μπασκέτα και πήδηξε από πάνω της για να πραγματοποιήσει ένα τρομερό κάρφωμα "ανεμόμυλο"!














Β΄Γύρος
Ο Chase Budinger ξεκίνησε το δεύτερο γύρο με ένα κάρφωμα ανεμόμυλο. Ενώ ο Jeremy Evans έβαλε τον Gordon Hayward κάτω από τη μπασκέτα, ο τελευταίος του έδωσε 2 πάσες (2 διαφορετικές μπάλες !) και ο Evans κάρφωσε και τις δυο μπάλες! Μετά ο ο Paul George αφού είπε στους ιθύνοντες του γηπέδου να κατεβάσουν το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος (!), εμφανίστηκε με φωσφοριζέ εμφάνιση και πραγματοποιήσε ένα τρομερό κάρφωμα με περιστροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό του. Τέλος ακολούθησε ο Derrick Williams. Ο Rubio χτύπησε τη μπάλα στο πλαϊνό μέρος του ταμπλό, ο Williams την έπιασε στον αέρα και με περιστροφή 360 μοιρών την κάρφωσε στη ρακέτα!





Γ΄Γύρος
Στον Γ΄ Γύρο και πάλι πρώτος ξεκίνησε ο Budinger, ο οποίος έδεσε τα μάτια του με ένα μαντήλι και τελειωσε τη φάση με ένα υπέροχο ανάποδο κάρφωμα χωρίς να βλέπει!!! Έπειτα ήρθε η σειρά του Evans, ο οποίος έβαλε έναν ταχυδρόμο να μπει στο παρκέ και να του δώσει έναν φάκελο που περιείχε τη φανέλα του Karl Malone. Την έβαλε , πήδηξε πάνω από τον ταχυχδρόμο έβαλε το χέρι στο αυτί και κάρφωσε προς τιμήν του Malone! Ο Paul George, από την άλλη o οποίος προσπάθησε να καρφώσει και να τοποθετήσει ταυτόχρονα αυτοκόλλητα που απεικόνιζαν τον Bird, δεν τα κατάφερε και εν τέλει απλά κάρφωσε τη μπάλα! Τέλος ο Williams, προσπάθησε να κάνει κάτι εντυπωσιακό, δεν του βγήκε και επίσης απλά κάρφωσε τη μπάλα...











Νικητής αναδείχθηκε ο Evans, ο οποίος συγκέντρωσε το 29% των ψήφων, και να σκεφτεί κανείς ότι ο άσος των Jazz, από καθαρή τύχη συμμετείχε στο διαγωνισμό, λόγω του τραυματισμού του Iman Shumpert των Knicks! Και όμως κατάφερε να κερδίσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου