Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Θύμισε Μιλάνο! Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ-Παναθηναϊκός 56-77


Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους 5 ανέμους τη Φενέρ μέσα στην Πόλη (56-77) και απέδειξε ότι αν είναι σοβαρός μόνο με θαύμα μπορεί να χάσει την πρωτιά του ομίλου από την Ούνιξ! Οι «πράσινοι» σήμερα πραγματοποίησαν μία αυτοκρατορική εμφάνιση όπως άλλωστε είχαν κάνει  και μέσα στο Μιλάνο πριν λίγο καιρό, με αποτέλεσμα να διασύρουν την ομάδα από τη γείτονα χώρα με χαρακτηριστική ευκολία…Για να είμαστε όμως ειλικρινείς το μεγαλύτερο μερίδιο από τη σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού δεν πιστώνεται τόσο στον επιθετικό τομέα της ομάδας αλλά στην αμυντική στρατηγική του Ζοτς που έκανε εξαίρετους παίκτες των Τούρκων όπως ο Ονάν και ο Πρέλτζιτς να μείνουν στα ρηχά…
Το «τριφύλλι» μπήκε εξ αρχής δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 2-15 ήδη από το 7΄(!) με τον Μπατίστ να φτάνει από την πρώτη κιόλας περίοδο τους 10 πόντους! Στη συνέχεια της περιόδου τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό πήρε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος με 2 τρίποντα- βόμβες έστειλε το « τριφύλλι» στην ανάπαυλα της Α΄περιόδου με ένα εντυπωσιακό +15 (9-24).
 Η Β΄περίοδος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο μέχρι το 15΄όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19 (!) πόντους διαφορά (13-32). Κάπου εκεί η Φενέρ αντέδρασε όπως ήταν αναμενόμενο και με ένα επιμέρους σκορ 9-4 μείωσε τη διαφορά σε 22-36, σκορ με το οποίο εξάλλου έληξε και το πρώτο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε έρθει η σειρά του Σάτο να πάρει το όπλο του. Ο Κεντροαφρικανός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, μαζί με τους Διαμαντίδη και Καϊμακόγλου κράτησαν τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς σε ολόκληρη την Γ΄περίοδο, με αποτέλεσμα το τελευταίο δεκάλεπτο να ξεκινήσει με την Αθηναϊκή ομάδα να έχει σαφέστατα το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη (43-58).
Στην τελευταία λεπτά του αγώνα οι Τούρκοι μάζεψαν όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει και πραγματοποίησαν την τελική τους αντεπίθεση, μειώνοντας μάλιστα σε 54-66, 3΄30΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Και πάλι όμως βρήκαν απέναντι τους έναν σοβαρό Παναθηναϊκό αμυντικά και έναν ακόμα πιο σοβαρό Λόγκαν, επιθετικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά να χάσουν με το βαρύ 56-77!
Πέρα από την άμυνα για σεμινάριο του Παναθηναϊκού, πρέπει να αναφέρουμε ότι όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Κορυφαίος όμως όλου του γηπέδου ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος μάλιστα με 19 πόντους, πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας με τα «πράσινα»!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου