Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

3η μέρα All Star Game 2012: West-East 152-149 με πολλά και τρελά ρεκόρ!

 
Το All Star Game 2012 ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, με τον αγώνα West-East... Η μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ που καθήλωσε το φίλαθλο κοινό επί τρεις μέρες και μεταδόθηκε σε 200 χώρες σε ολόκληρη την υφήλιο (!) τελείωσε με μία σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ!

Εξάλλου το ΝΒΑ ανέκαθεν ήταν ταυτισμένο με τα ρεκόρ και το θεαματικό μπάσκετ, γιατί όπως είναι ευρέως γνωστό το μπάσκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ούτε πόλεμος (όπως στη χώρα μας δυστυχώς), ούτε παιχνίδι στρατηγικής και αποτελέσματος (όπως στην Ευρ'ωπη) αλλά... θέαμα! Και όταν κινείσαι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα εντυπωσιακά καρφώματα, οι "μαγικές" ασίστ και οι εντυπωσιακές τάπες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν αγώνα επίδειξης, όπου συμμετέχουν οι κορυφαίοι μπασκετμπολίστες στον κόσμο!
Επί του πιεστηρίου τώρα... Τι πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την 3η μέρα του All Star Game;
Αρχικά ας κρατήσουμε το καταπληκτικό ρεκόρ του Kobe Bryant, ο οποίος με τους 27 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε σε πόντους, όχι όποιον και όποιον, αλλά την αυτού μεγαλειότητα Michael Jordan! Δηλαδή τον κορυφαίο κατά πολλούς μπασκετμπολίστα όλων των εποχών!
Έν συνεχεία πρέπει να αναφέρουμε το καινούριο επίτευγμα του LeBron James. Ο άσος του Miami με τους 36 πόντους που σημείωσε "έπιασε" την επίδοση του Mark Price δηλ. το 6/8 τρίποντα (ποσοστό 75%)!
Έπειτα πρέπει να πούμε για τον Kevin Durant, ο οποίος "μάγεψε" καθώς σημείωσε 36 πόντους με 14/25 σουτ (3/8 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ! Αν μάλιστα σημείωνε 6 ακόμα θα έφτανε τους 42 πόντους του Wilt Chamberlain, δηλ. την επίδοση ρεκόρ σε All Star που κρατάει από το 1962!!!
Από τα ρεκόρ βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε ο Dwyane Wade, ο οποίος σημείωσε triple-double με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Ο guard του Miami με αυτόν τον τρόπο, έγινε ο τρίτος πάικτης σε All Star που σημειώνει triple-double (οι 2 προηγούμενοι ήταν ο Michael Jordan και ο Lebron James)!

Τέλος όσον αφορά τα ρεκόρ του αγώνα πρέπει να αναφερθεί ότι οι 301 πόντοι που σημειώθηκαν σε αυτό το ματς (152-149), είναι οι περισσότεροι που σημειώνονται ποτέ σε αγώνα All Star!

Στα του αγώνα τώρα, αν και η αλήθεια είναι ότι από τέτοια παιχνίδια μετράει μόνο το θέαμα, τα ρεκόρ και όχι η ανάλυση του αγώνα, πρέπει να πούμε ότι οι West ήταν πραγματικά καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο (δεν είναι τυχαίο ότι σημείωσαν μέχρι το ημίχρονο 88 πόντους !), ενώ οι East ήταν σχετικά νωθροί, παρά τους 69 πόντους που είχαν πετύχει ως τότε...

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον "King James" σε ρόλο top gun, οι East μείωσαν σε 138-130 αρχικά και εν συνεχεία σε 148-147! Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ το σκορ του ματς ήταν 152-149 ο Wade αστόχησε σε buzzer-beater τρίποντο και έτσι οι West πήραν τη νίκη (δικαίως για να είμαστε ειλικρινείς).

Εκτός των παικτών που αναφέρθηκαν, αξιοσημείωτη παρουσία είχαν οι: Blake Griffin (22 πόντοι, 9/12 σουτ, 8 ριμπάουντ), Kevin Love 17 πόντοι με 2/4 τρίποντα, Deron Williams 20 πόντοι και Derrick Rose με 14 πόντους.
Στα highlights τώρα, ας ξεκινήσουμε με λίγο... Lebron James! Ένα κάρφωμα ανεμόμυλος, ένα κάρφωμα ανάποδος ανεμόμυλος, 2 alley hoop και ένα κανονικό κάρφωμα έτσι για ζέσταμα! Δείτε:











Και τώρα λίγη μαγεία από τον Kevin Durant!



Ένα alley hoop από τον φοβερό και τρομερό, Blake Griffin!
Mία εντυπωσιακή τάπα του Bynum στον Howard...



Τώρα απολαύστε τη μαγική πάσα του Paul στον Griffin Blake και το φανταστικό κάρφωμα του τελευταίου...



Ο Westbrook κλέβει και καρφώνει...



Ο Iguodala ίπταται...



Ένα υπέροχο alley hoop με τον Deron Williams να στρώνει και τον Wade να καρφώνει!

Ορίστε και το ιστορικό καλάθι με το οποίο o Bryant ξεπέρασε σε πόντους τον Michael jordan!!!





Mία φοβερή ασίστ του Nash στον Westbrook...



Mία υπέροχη προσπάθεια του Westbrook



Tέλος ένα υπέροχο alley hoop με συνεργασία των Blake και Paul!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου