Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα σε All Star 2011, διαγωνισμός καρφωμάτων, τριπόντων και ικανοτήτων!

 Μας χωρίζουν μόλις λίγες ώρες από την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του μπάσκετ παγκοσμίως! Πολλοί λένε ότι το All Star του ΝΒΑ αποτελεί  την δημοφιλέστερη διοργάνωση αθλήματος στον κόσμο και με βάση τους αριθμούς, αυτό ισχύει!
Οι θεατές του All Star είναι περισσότεροι από αυτούς του Μουντιάλ και αυτό πιστεύω τα λέει όλα… Έτσι λοιπόν μετά το χθεσινό μου κείμενο για τα 10 καλύτερα καλάθια πίσω από τη μπασκέτα στο ΝΒΑ, σήμερα σας έχω καινούριο αφιέρωμα! Αφού σε μερικές ώρες ξεκινάει ο διαγωνισμός καρφωμάτων, τριπόντων και ικανοτήτων του ΝΒΑ για το 2012, ας κάνουμε μία αναδρομή στο 2011…
Τι έγινε στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό;
Διαγωνισμός καρφωμάτων 2011
Στον περσινό διαγωνισμό καρφωμάτων ξεχώρισαν 2 πάικτες, ο Γκρίφιν των Κλίπερς και ο Μακ Γκι των Ουίζαρντς… Αυτοί οι δύο πέρασαν στον τελικό γύρο όπου πραγματοποιήσαν πραγματικά εντυπωσιακά καρφώματα!
Αρχικά ο Μακ Γκι πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, ενώ ταυτόχρονα πέρασε κάτω από τη μπασκέτα! Ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, αν θες να μην χτυπήσεις το κεφάλι σου, δείτε το και θα καταλάβετε γιατί. Έπειτα ακολούθησε ο Γκρίφιν, ο οποίος πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό, την έπιασε στον αέρα και κάρφωσε με το δεξί χέρι, περνώντας το μάλιστα μέχρι τον αγκώνα (!) μέσα στο καλάθι.
Στη δεύτερη τους προσπάθεια οι δύο αθλητές συνέχισαν να εντυπωσιάζουν… Ο Μακ Γκι πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό, την έπιασε στον αέρα και κάρφωσε με το δεξί. Ο Γκρίφιν από την άλλη πήδηξε πάνω από ένα αμάξι, έπιασε την μπάλα στον αέρα και κάρφωσε και με τα δύο χέρια! Νικητής τελικά αναδείχθηκε με διαφορά ο Γκρίφιν, ο οποίος απέσπασε το 68% των ψήφων του κοινού.
Δείτε το αντίστοιχο βίντεο:


Διαγωνισμός τριπόντων 2011
Αυτός ο διαγωνισμός ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικός από τον προηγούμενο, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους σουτέρ του ΝΒΑ πήραν μέρος, όπως: ο Πολ Πιρς των Σέλτικς, ο Γκίμπσον των Καβαλίερς, ο Ρέι Άλλεν επίσης των Σέλτικς, ο “δαίμονας” Τζόουνς των Χιτ, ο Κέβιν Ντουράντ της Οκλαχόμα και ο Ράιτ των Ουόριορς…
Στην τελική φάση προκρίθηκαν εν τέλει ο Άλλεν με 20 τρίποντα, ο Τζόουνς με 15 και ο Πιρς με 12. Μάλιστα η πρόκριση του Πιρς ήταν δραματική εφόσον την πήρε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, βάζοντας την δίχρωμη και παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Ράις που είχε 11 τρίποντα και ετοιμαζόταν να πάει στον τελικό!
Στον τελικό ο Άλλεν έβαλε 15 τρίποντα, ο Πιρς 18 και ο Τζόουνς 20, με αποτέλεσμα ο “δαίμονας” του Μαϊάμι να αναδειχθεί νικητής!
Δείτε το παρακάτω βίντεο:


Διαγωνισμός ικανοτήτων (skills challenge) 2011
Επειδή πολλοί μπορεί να μην ξέρετε ή να μην θυμάστε τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός ικανοτήτων, θα σας πω αμέσως: Στον διαγωνισμό ικανοτήτων ξεκινάς την προσπάθεια σου με ένα λέι απ, εν συνεχεία περνάς εμπόδια με ντρίμπλα, έπειτα πρέπει να κάνεις 2 πάσες μέσα στο στόχο, να σημειώσεις ένα τρίποντο, να ξανακάνεις πάσα μέσα στο στόχο και τελειώνεις την προσπάθεια σου με ένα λέι απ. Αυτός ο οποίος πραγματοποιεί τον διαγωνισμό γρηγορότερα, κερδίζει.
Στον περσινό διαγωνισμό ικανοτήτων πήραν μέρος οι Ράσελ Ουέστμπρουκ, Τζον Γουόλ, Ντέρεκ Ρόουζ, Κρις Πολ και Στέφεν Κάρι…
Στον τελικό προκρίθηκαν οι Στέφεν Κάρι και Ράσελ Ουέστμπρουκ, με τον πρώτο εν τέλει να κερδίζει, κάνοντας τον απίστευτο χρόνο 28.2”! Ο Ουέστμπρουκ έμεινε αιώνες πίσω, κάνοντας 44.2”…
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου