Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σκάνδαλο πέρα από κάθε λογική η τιμωρία του Παναθηναϊκού...


 
Μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην κωμικοτραγική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αποδέχεται ότι η "πράσινη" ΠΑΕ δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια στη Λιβαδειά!
Όμως για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση ακόμα και για τους μη μυημένους στα ελληνικά ποδοσφαρικά δρώμενα, θα τα πάρουμε από την αρχή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Λιβαδειά απέναντι στην τοπική ομάδα. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι η διοίκηση του "τριφυλλιού"  είχε πάρει 1000 εισιτήρια (τα οποία τα είχε δώσει στους συνδέσμους των "πρασίνων" από την Αθήνα κιόλας) και άλλα 300 εισιτήρια, τα οποία τα έδωσε ο κύριος Ζαβραδινός, υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε μεμονωμένους φιλάθλους.
Μέχρι εδώ όλα καλά, έλα όμως... που στο γήπεδο δεν βρέθηκαν 1300 "πράσινοι" οπαδοί αλλά 4000! Όπως καταλαβαίνετε με απλά μαθηματικά στο γήπεδο υπήρχαν 2700 φίλοι του Παναθηναϊκού παραπάνω από όσους έπρεπε! Πως μπήκαν αυτοί στο γήπεδο; Είχαν εισιτηρία; Αν είχαν, από ποιόν πήραν, εφόσον το "τριφύλλι"  είχε μόλις 1300; Και αν μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισητήρια φταίει ο Παναθηναϊκός για αυτό  ή η Αστυνομία που τους άφησε να μπουν;
Αρχικά να πούμε ότι κάποιοι οπαδοί της Αθηναϊκής ομάδας πήραν εισιτήρια από τον Λεβαδειακό και κατά συνέπεια αν προξένησαν επεισόδια υπαίτιος είναι ο κύριος Κομπότης που τους τα πούλησε. Όμως οι περισσότεροι μπήκαν στο γήπεδο γιατί τους το επέτρεψε η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας (!)... Δηλαδή προκειμένου να περιφέρονται στην πόλη και να υπάρχει η πιθανότητα να προξενήσουν ζημιές, καλύτερα να μπούνε στο γήπεδο...
Όμως και πάλι κύριοι, ο Παναθηναϊκός από που και ως που ευθύνεται επειδή η ΕΛ.ΑΣ είναι ανίκανη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα;;; Να σας υπενθυμίσω ότι είχε συμφωνηθεί πως οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θα πλησίαζαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια...
Για να καταλάβετε την αδικία της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, αρκεί να σας πω ότι τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν οι φίλοι του "τριφυλλιού" που βρίσκονταν στο πέταλο του γηπέδου και είχαν πάρει εισιτήρια από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά εκείνοι στις κεντρικές θύρες που είχαν μπεί χωρίς εισητήριο με ευθύνη της Αστυνομίας!
Το αποκορύφωμα όμως του παραλογισμού της όλης υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι ο αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος συνέταξε το κατηγορητήριο εις βάρος του Παναθηναϊκού στηρίχθηκε σε δημοσίευμα "ερυθρόλευκης" απόχρωσης εφημερίδας ! Αυτό το γεγονός από μόνο του πιστεύω πως λέει πολλά για το υπόβαθρο της τιμωρίας των πρωτοπόρων, αν είναι την επόμενη φορά ο Παναθηναϊκός να τιμωρηθεί με βάση τα λεγόμενα των καλόπαιδων της θύρας 7!!!
ΥΓ. Όπως γίνεται εύκολα καταννοητό το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή που τιμώρησε τον Παναθηναϊκό δεν έλαβε υπόψη ούτε την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα (!), ούτε το βίντεο του αγώνα που φανερώνει ότι υπαίτια για τα επεισόδια είναι η ΕΛ.ΑΣ, μάλλον αποτελεί πταίσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου