Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυτές οι νίκες δίνουν τίτλους… Δόξα Δράμας-Παναθηναϊκός 0-1

Με τρεις βαθμούς-χρυσάφι έφυγε ο Παναθηναϊκός από το Καυτανζόγλειο, καθώς νίκησε  με 1-0 τη Δόξα και διατήρησε το +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα την άλλη εβδομάδα πάει στην Τούμπα όπου όλα μπορούν να συμβούν!
Τι και αν η πολύ καλή αμυντική τακτική της Δόξας δυσκόλεψε τις προσπάθειες των «πρασίνων»; Τι και αν το γήπεδο ήταν «χωράφι»; Τι και αν ο κάκιστος σήμερα επόπτης ακύρωσε αντικανονικό γκολ του Τοτσέ στο 5΄; Το «τριφύλλι βρήκε και πάλι τον τρόπο για να κερδίσει το ματς. Και μάλιστα με το σύνηθες σκορ των τελευταίων αγωνιστικών, το 1-0!
Το ματς πάντως ξεκίνησε με τη Δόξα παρατεταγμένη άψογα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι «Δραμινοί» παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα σφιχτό και αμυντικογενές σύνολο που όπως σχεδόν σε όλους τους αγώνες, είχε ως κύριο μέλημα του να διατηρήσει το 0 στην άμυνα. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε νωρίς με τον Τοτσέ να εκμεταλλεύεται κάθετη πάσα του Κλέιτον και να σκοράρει μόλις στο 5΄, αλλά… ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ, ένα οφ σάιντ που μόνο αυτός είδε καθώς ο Τοτσέ καλυπτόταν μερικά… μέτρα(!) από τον τελευταίο αντίπαλο αμυντικό. Η επόμενη φάση του ματς ήρθε στο 20΄, με τον Κυβελίδη της Δόξας να φεύγει τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και τον τελευταίο να του παίρνει την μπουκιά  το στόμα την τελευταία στιγμή. Έπειτα έπρεπε να περιμένουμε 16 λεπτά για να δούμε άλλη ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα στο 36΄η μπάλα στρώθηκε στον Κλέιτον μέσα στη μικρή περιοχή των Δραμινών αλλά ο «Βραζιλιάνος»  ολιγώρησε και κόπηκε. Το πρώτο ημίχρονο είχε άλλη μία φάση στο 44΄, με τον Κλέιτον να βγάζει μπαλιά ακριβείας στον Βύντρα και τον τελευταίο να σουτάρει στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία άλλη υπόθεση… Οι «πράσινοι» μπήκαν γερά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν στο 59΄, όταν ο Κουίνσι με ωραία σέντρα από δεξιά βρήκε τον Τοτσέ, και ο Ισπανός φορ με κοντινό δεξί πλασέ νίκησε τον Σέρεμετ. Εν συνεχεία το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη ομάδα και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 73΄, όταν ο Τοτσέ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» αλλά έστειλε την μπάλα στις εξέδρες του γηπέδου! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ματς, το οποίο έληξε με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη και να το πανηγυρίζουν δεόντως.
ΥΓ1. Είναι κρίμα για την Δόξα να αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη μπροστά σε συγγενείς και φίλους όταν διαθέτει μία τόσο δυνατή έδρα.
ΥΓ2. Μετά από 8 μήνες απουσίας από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκε και πάλι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
ΥΓ3. Κάκιστος ο επόπτης είχε τουλάχιστον 5 λανθασμένες υποδείξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου