Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη με υπογραφή Μπατίστ! Άρης-Παναθηναϊκός 68-72


Σε ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίχθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ με 68-72.
Και όμως! Το ξεκίνημα του αγώνα όχι μόνο δεν προμήνυε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά έδειχνε μία ακόμα εύκολη επικράτηση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα με 3-9. Ο Άρης όμως αντέδρασε και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται των «κιτρινόμαυρων» με μόλις 2 πόντους (12-14). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης πραγματοποίησε μία καταπληκτική εμφάνιση, ρίχνοντας τον Παναθηναϊκό στα «σχοινιά» και προηγήθηκε με 30-24 μόλις 2΄πριν τη λήξη του ημιχρόνου! Το «τριφύλλι» όμως αντέδρασε και έτσι στο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς προηγούνταν με μόλις 1 πόντο (32-31).
Στην τρίτη περίοδο ο Άρης μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 38-34, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την απάντηση, με τον Μπατίστ να παίρνει το όπλο του και έτσι η «Αθηναϊκή» ομάδα πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με 38-40. Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο, ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής έβγαλε λαγό από το καπέλο, έναν λαγό ονόματι, Χρήστος Ταπούτος. Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε τις επιθετικές λύσεις που έψαχνε ο Άρης και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται 51-49. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ένας παίκτης έκανε τη διαφορά, ο Αμερικανός σέντερ του Εξάστερου, Μάικ Μπατίστ. Ο «Μιχάλης» με 2 εύστοχες βολές έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 58-60 στο 35΄, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός! Αποκορύφωμα της εμφάνισης του Μπατίστ ήταν η καταπληκτική του άμυνα πάνω στον Νταν Μαυαραειδή 35΄΄ πριν τη λήξη και το κάρφωμα, με το οποίο γράφτηκε το τελικό 68-72 υπέρ του Παναθηναϊκού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου